Greenport Midden Brabant
www.greenportmb.nl

GROEN Xylotheek

De GROEN Xylotheek is een van de gerealiseerde projecten door de boom- en planten kwekers van Greenport Midden Brabant. De kwekers hebben hierbij hun eigen groen producten ingezet en leggen hiermee meer verbinding met de mensen uit de omgeving. 

 

De GROEN Xylotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de boomkwekers en kunstenaarsduo KCCM. Als onderstel is een oude kar gebruikt van een boomkwekerij. De opbouw is van reststromen hout van de kwekerijen. De Xylotheek verbindt stad en land. In de GROEN Xylotheek wordt actief kennis gedeeld over de meervoudige waarden die bomen realiseren. De oplossingen die de kwekers hebben voor maatschappelijke uitdagingen. Denk aan opslag van CO2 om het klimaatprobleem mee op te lossen, aan verdamping en watervasthoudend vermogen om wateroverlast tegen te gaan, verkoeling waardoor minder airco’s nodig zijn, et cetera. Kom eens een kijkje nemen.

Heeft u interesse om de GROEN Xylotheek een keer bij u te laten komen, kijk voor meer informatie op  www.groenxylotheek.nl of neem contact op via welkom@ivanhoe.nu

Photography Studio_Add, courtesy KCCM


Een xylotheek is een houtverzameling   van verschillende soorten bomen (van   het Oud-Griekse xulon   = hout en theek = plaatsen, leggen)

De xylotheek was een populair instrument bij het maken van botanische studies op hogescholen en universiteiten. Het aanleggen van een xylotheek is een oude documentatiemethode die weinig meer gebruikt wordt (Bron: Wikipedia)