Greenport Midden Brabant
www.greenportmb.nl

 

 

 

 


 

 

 

Nieuws

Mossen 'eten' fijn- en stikstof in Assisië, landschap van de toekomst langs de N65 

Een wand van met mos begroeide panelen langs de N65. De plantjes nemen stifstof en fijnstof op uit de lucht. Maartje Dros en Eric Klarenbeek presenteerde onlangs dit project in landschap Assisië in Biezenmortel als onderdeel van 'Common Ground'.

 Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad 30 november j.l.

24.000 bloembollen geven de Zaaier langs N65 bij Vught en Helvoirt kleur!

Aad Vermeer heeft onlangs een groot aantal bloembollen langs de N65 bij Vught en Helvoirt laten planten. Met  24.000 tulpen, krokussen, hyacinten en blauwdruiven moet het grote kunstzinnige paneel kleur krijgen. Volgend voorjaar is het resultaat zichtbaar: een steeds verkleurend paneel. Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad van 17 oktober j.l.

Lancering Bewegingsbankje (BBtje)

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte lanceren Grijsen Park & Straatdesign en Boomkwekerijen M. van den Oever het ‘Bewegings Bankje’. Een gezamenlijke innovatie, waar bewegen, ontmoeten, groen genieten en recreëren in samenkomen. Het bewegingsbankje is op 21 maart gepresenteerd tijdens de bijeenkomst "De Waarde van Groen". Zie hier voor een impressie van de presentatie van het bewegingsbankje tijdens de Vakbeurs.

Opening waterontdekplek De Kikkertuin in Esch op Boomplantdag 14 maart!

Tijdens de Nationale Boomfeestdag zal Joost van den Oever van Boomkwekerij van den Oever de leerlingen van basisschool Willibrordus in Esch op een leuke manier bewust maken van de waarde van de bomen voor de maatschappij.

Joost zal o.a. wat te vertellen over gedroogde bladeren, doorsnedes van de gezaagde stammetjes en de Xylotheek die door de kinderen te bezichtigen is. De Xylotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de boomkwekers, waaronder Boomkwekerij van de Oever, en een kunstenaarsduo. Als onderstel is een oude kar gebruikt van een boomkwekerij. De opbouw is van reststromen hout van de kwekerijen. Lees hier meer  over de Xylotheek.

Ook is er door Boomkwekerij van den Oever een quiz in elkaar gezet over de verschillende waardes van groen. Benieuwd naar de quiz?  klik hier

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad over de opening van de waterontdekplek de kikkertuin in Esch


Uitnodiging "De Waarde van Groen": boom- en plantenkwekerij als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen en versterking van de economie  d.d. 21 maart 2018

Tijdstip: 16.30u-20.00u

Locatie: M. van den Oever, Oever Kerkeind 12 te Haaren


Zie hieronder de uitnodiging en de mogelijkheid voor aanmelding!


 

Uitnodiging 21 maart 2018
De Waarde van Groen
Programma LIB-GMB 21maart2018.pdf (1.11MB)
Uitnodiging 21 maart 2018
De Waarde van Groen
Programma LIB-GMB 21maart2018.pdf (1.11MB)

 

 


Beukenheg aangepland bij Van Gogh gevel

Medio april heeft boomkwekerij M. van den Oever wilgen en een beukenheg  aangeplant bij van Gogh Gevel. De gevel en de nieuwe aanplanting zullen de komende maanden weer mooi in bloei staan. 

13-01-2017

De N65: dé weg van groene innovatie! 

Bomenkwekers werken samen met kunstenaars en ontwerpers aan de mooiste rijksweg van Brabant

Volgens de Provincie Noord-Brabant moet de N65 –tussen Tilburg en Den Bosch – de mooiste en ‘groenste’ rijksweg van Brabant worden. Vanaf september 2015 heeft een aantal boom- en plantenkwekers langs de N65 hiertoe – in de vorm van een werkatelier - samen met kunstenaars en ontwerpers ideeën ontwikkeld. Uit de denkrichtingen van de kunstenaars en ontwerpers selecteerde een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse betrokken partijen, september vorig jaar de voorstellen van Studio Eric Klarenbeek & Maartje Dros en KCCM (Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens) voor verdere uitwerking. De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Lees meer

 

Groene Van Gogh gevel onthuld

Langs de N65 is de Groene Van Gogh Gevel onthuld. De wand is begroeid met duizenden planten van kwekers uit Greenport Midden-Brabant.

In de Groene Van Gogh-Gevel is het schilderij ’De Zaaier’ van Vincent van Gogh te zien. Dit jaar is het 125 geleden dat de schilder overleed, gedurende zijn jeugd woonde hij in het nabijgelegen Helvoirt.

In de gevel zijn 4.000 planten verwerkt. De wand is het eerste project uit het programma ’De N65 als etalage en nog veel meer; de (boom)kwekers aan zet!’ Doel van dit programma is om van de N65 een etalage van de boomkwekerij te maken. Lees meer


 


Opening groene van Gogh gevelImpulsgelden BKKC voor Greenport Midden Brabant 


Greenport Midden Brabant is een vereniging van boom- en plantenkwekers gevestigd aan en in de nabijheid van de N65. De Provincie Noord-Brabant wil de bereikbaarheid en veiligheid van de N65 verbeteren en de ruimtelijke kwaliteit rondom de weg versterken. De boom- en plantenkwekers willen actief deelnemen aan deze gebiedsopgave. Lees meer